2 Aralık 2008 Salı

Cornet'in hedefi top 10


Fransızların genç yıldızı Alize Cornet kendi ifadesiyle "harika" geçen 08 sezonunun ardından yeni sezon için hedefini top 10 olarak belirledi. 07 sezonuna 189. sırada giriş yapan Cornet her geçen gün yükselen grafiğiyle sezonu 16. sırada tamamladı. Özellikle toprak kortta başarılı olan genç raket ilk şampiyonluğuna da Budapeşte'de ulaştı. Bunun haricinde Acapulco'da ve Tier 1 statüsündeki Roma'da elemelerden gelip final oynama başarısı gösterdi.

Alize Cornet bu hafta Fransız gazetesi L'equipe'ye bu sezon top 20'ye girerek büyük bir kilometre taşını geride bıraktığını ve ayrıca henüz 18 yaşında Fransa 1 numarası olmasınında olağanüstü olduğunu söyledi. Bu sezon için en büyük hedefinin top 10'a girmek olduğunu belirten Cornet bunun için yoğun bir fiziksel çalışma içinde olduğunu özellikle dayanıklılık üzerinde yoğunlaştığını belirtti.

Fransız raket gerçekten büyük bir potansiyele sahip ancak fiziksel yapı itibariyle hızlı kortlarda başarılı olması zor gözüküyor. Bunun için röportajda da dediği gibi fiziğini çok daha güçlendirmesi gerekiyor..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

taş,kaya gibi