30 Haziran 2009 Salı

Çeyrek finaller göz kamaştırıyor


Sezonun 3. Grand Slam'i Wimbledon'da çeyrek final eşleşmeleri hem bayanlarda hem erkeklerde belli oldu. Birbirinden güzel maçlar bizleri bekliyor..

Lleyton Hewitt vs Andy Roddick
2002'nin şampiyonu Hewitt, Queen's Club'ta yenildiği Roddick'e karşı. Hewitt adeta yeniden doğdu, önce Del Potro'yu 3 sette ardından Stepanek'i 0-2'den gelip yenmeyi başardı.

Ivo Karlovic vs Roger Federer
Son 4 senedir ilk turu dahi geçemeyen 2.08'lik dev çeyrek finale kadar geldi. Maç başı 34 ace gibi inanılmaz bir rakamla servis atıyor. Federer tabii ki favori ama en az 2 tie break'in oynanacağı maç az da olsa sürprize açık.

Andy Murray vs Juan Carlos Ferrero
Seyircisi önünde Murray oldukça güçlü duruyor, dün 5 setlik mükemmel bir maçtan galip ayrılan taraf oldu. Queen's de 2 sette rahat geçmişti Murray. Ferrero ise Wild Card'la çeyrek finali gördü.

Tommy Haas vs Novak Djokovic
Halle finalinde muhteşem bir maç sonrası gülen taraf ev sahibi Haas olmuştu, formunu devam ettiriyor Haas ama bu kez karşısında performansını her maç daha da arttıran bir Djokovic olacak.


Dinara Safina vs Sabine Lisicki
Süper bir maç olmaya aday, Lisicki turnuvanın parlayan ismi olmayı başardı, 3 seri başı raketi eledi. Servis yüzdeleri güven veriyor, öte yandan Grand Slam özürlü Safina'nın bu tip maçlarda ne kadar zorlandığını biliyoruz. Büyük olasılıkla 3 setlik bir maç bizi bekliyor.

Francesca Schiavone vs Elena Dementieva
Çeyrek finallerin en net maçı gibi duruyor, Schiavone'nin sürpriz çıkarabileceğini sanmıyorum.

Venus Williams vs Agnieszka Radwanska
Son 2 yılın şampiyonu henüz set kaybetmedi ama buraya kadar da dişli bir rakiple oynadığını söyleyemicem, gerçi Aga'da sorunlarla boğuşuyor, korttaki o soğukkanlı hatunu nedense göremiyoruz. Venus'e fazla sorun çıkarabileceğini sanmıyorum.

Viktoria Azarenka vs Serena Williams
Azarenka Avustralya'da öndeyken maçı yarıda bırakmak zorunda kalmış ancak Miami finalinde rövanşı çok rahat almıştı. Grand Slam düzeyinde rakip Serena'ysa ister istemez çekiniyor herkes.

0 yorum: