30 Ocak 2010 Cumartesi

Büyü bozuldu / Serena Şampiyon


Son yıllarda gerçekleşen tek taraflı finallerin aksine zevkli ve çekişmeli bir finali geride kalırken Serena'nın şampiyonluğu iki büyüyü bozdu. Birincisi Serena'nın 03-05-07-09'dan sonra ilk kez şampiyonluğu korumayı başarması ikincisi ise Henin'in geri dönüşünden bu yana katıldığı 2. turnuva olan Avustralya Açık şampiyonluğunun engellenmesi.

Maça hızlı başlayan ve 4-1 yakalayan Serena oldu. Bu andan sonra Henin sete dengeyi getirsede 4-5'de sette kalmak için kullandığı servisini kırdırınca ilk set 6-4'le Serena'ya gitti. İkinci setin yedinci oyununda servis kırmayı başaran Henin, bu andan sonra üstüste aldığı puanlarla seti bitirdi ve final setinde de 1-0 öne geçti.

Final setinin ikinci oyununda Henin 2 servis kırma puanı kaçırdı. Üçüncü ve dördüncü oyunlarda yaşanan karşılıklı break'lerin ardından Serena beşinci oyunda bir kez daha servis kırdıktan sonra Henin bir daha maça dönemedi.

Bu zaferle kariyerinin 5. Avustralya Açık, toplamda 12. Grand Slam şampiyonluğuna ulaşan Serena Williams, Billie Jean King'i yakaladı.

Açıkçası her ne kadar tarafsız bir şekilde izlesem de Kim Clijsters'ın Amerika Açık şampiyonluğunun özel kalması açısından içten içe Serena'nın kazanmasını istedim.

0 yorum: