25 Nisan 2010 Pazar

Fed Cup'ta yeniden 2. Grup'tayız




Fed Cup'ta Mısır ve Moldova'yı mağlup ederek play-off'a kalan bayan milli takımımız, Cezayir engelini de aşarak yeniden 2.gruba yükseldi.

Fed Cup'ta Avrupa/Afrika Bölgesi 3.Grup'ta bulunan bayan milli takımımız, bugün play-off mücadelesinde karşılaştığı Cezayir'i de 3-0 yenerek 2.gruba çıkmaya hak kazandı. Kahire'de Smash Tenis Akademisi'nde oynanan maçlarda Pemra Özgen, Assia Halo'yu 6-0 6-2, Çağla Büyükakçay ise Fatima Zorah Bouabdallah'ı 6-1 6-1 mağlup etti ve ekibimizi bir üst gruba taşıdı. Çiftlerde korta çıkan İpek Şenoğlu/Pemra Özgen ikilisi de Fatima Zorah Bouabdallah/ Nihel Adjali karşısında 6-1 6-0 kazanınca, Ay-Yıldızlılar 3.Grup maçlarını namağlup kapatmış oldu.

Öte yandan maçları izlemek için Mısır’da bulunan Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, elde edilen başarının ‘takım ruhunun sonucu’ olduğunu söyledi. Duygu Akşit Oal’ın kaptanlığındaki takımın Mısır’da yalnızca bir set kaybederek ikinci gruba yükseldiğini ifade eden Uluç, “Ekipteki herkes bu turnuvanın öneminin bilincinde olarak çalıştı. İpek Şenoğlu takıma ablalık yaptı. Pemra ve Çağla çok iyi maçlar çıkardılar. Takımdaki iki genç oyuncumuz da gelecek yıllar için tecrübe kazandılar” dedi. Başkan Uluç önümüzdeki yıl Avrupa/Afrika 2. Grup’ta başarılı olmak için çalışmalara şimdiden başlayacaklarını söyledi.

0 yorum: