10 Ekim 2008 Cuma

14'lük harika


Bayan tenisinin yükselen değeri ve başarıya aç İngilizlerin gözbebeği Laura Robson, Lüksemburg'da düzenlenecek WTA turnuvasının özel davetlisi oldu. 20 Ekim'de başlayacak turnuvaya wild card ile katılacak olan 14 yaşındaki Robson, böylece kariyerinde ilk kez WTA havası soluyacak.

Genç tenisçiye çıkan özel davet bizim için çok da sürpriz olmadı. Tarihin en iyi tenis maçı olarak nitelendirebileceğimiz 2008 Wimbledon finalinden sonra dahi Londra'nın gündemini Robson'un oluşturduğunu söylersek, bu kızın potansiyelini ve İngilizler için önemini daha somut anlatmış olabiliriz. 18 yaş altında Wimbledon'u kazanan ve özellikle verdiği röportajlarda yaşından çok daha olgun bir imaj çizen Ada'nın yeni harikası, ITF'de oynadığı 3 turnuvada da hız kesmedi. Limoges, Shrewsbury ve Barnstaple'de boy gösteren Robson, yarı final oynadığı Shrewsbury'de Urszula Radwanska gibi -kendisinden 4 yaş büyük- bir yeteneği 2 sette saf dışı bırakarak bir kez daha dikkatleri üzerine çekmişti.

Robson şimdi yaklaşık 560.sıradan dünya sıralamasına girecek ve soluğu Lüksemburg'da alacak. Kim bilir, belki de o doğduğunda profesyonel turda oynayan Davenport'a karşı raket sallayacak....

0 yorum: