13 Ekim 2008 Pazartesi

Bjorkman şampiyon bıraktı

Stockholm Açık'ta 1 numaralı seribaşı olan Jonas Bjorkman/Kevin Ullyett çifti, finalde Johan Brunstrom/Michael Ryderstedt ikilisini 6-1, 6-3 ile 55 dakikada geçerken, takım olarak ilk şampiyonluklarını kazandılar.

36'lık çiftler efsanesi Bjorkman, evinde bu turnuvayı 3.kez kazanıyor ancak en çarpıcı istatistik bu değil. İsveçli, bu maçla beraber kariyerindeki 700. çiftler galibiyetine imza attı.

700-302'lik rekoruyla, sadece Todd Woodbridge (782) ve Sherwood Stewart (723) Bjorkman'dan daha çok maç kazanan tenisçiler. Bu noktada Woodbridge ile Bjorkman'ın "kadim partnerler" olduklarını söylemekte de fayda var.

"Stockholm kortlarındaki en önemli anımı sorarsanız, kesinlikle 1997'deki şampiyonluğumu gösteririm” diyor Bjorkman, tekerlekli sandalye ile Merkez Kort'u terk ettikten sonra. “Ve tabiki elemelerden gelerek ana tabloya çıktığım ilk sene. Diğer profesyonellerle aynı otelde kalmak, benim için her gün karşılaştığım bir durum değildi."

Efsane tenisçi sözlerini ise şöyle bitiriyor. "19 farklı partnerle turnuva kazanmaktan ve daha önemlisi John McEnroe ve Todd Woodbridge gibi gelmiş geçmiş en önemli çift oyuncularıyla aynı kortu paylaşmış olmaktan inanılmaz gurur duyuyorum. Evimde; ailemin, arkadaşlarımın, eski antrenörlerimin ve taraftarlarımın önünde bundan daha iyi bir son olamazdı. Bugün tek eksik şu an Monte Carlo'da okulda olan Max."

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Björkman tenisi birakmamali :(