13 Temmuz 2009 Pazartesi

Haftanın Şampiyonları




WTA'de 2, ATP'de 1 ve haftasonu Davis Cup çeyrek finalleriyle tenis dolu bir haftayı daha geride bıraktık. Aslında Davis Cup'ı saymazsak çokta heyecan verici bir turnuva yoktu. Bu yeni takvim bir garip oldu gerçekten, arada 2 Grand Slam geçti, hala toprak turnuvaları devam ediyor. Açıkçası Roland Garros sonrası bir iki küçük turnuva dışında toprağa dönülmesi çoğu kişinin ilgisini çekmiyor.

Agnes Szavay kendi evinde sezona geçte olsa merhaba dedi, 07 sonunda yaptığı müthiş çıkış geçen sezon bu zamanlar duraklama dönemine girmişti. Kendini bulursa Amerika Açık serisiyle yine top 10'in kapısına dayanır.

İsveç'te son şampiyon Wozniacki ünvanı, Martinez Sanchez'e kaptırdı. NTV Spor'a da burada teşekkür etmeyi ihmal etmeyelim yarı final ve final maçlarını yayınladılar, keşke daha çok turnuva alsalar diyorum. İspanyol raket bana Oprandi'nin 06 senesini hatırlattı. Oyun stilleri inanılmaz benziyor, MJ kortta daha hızlı tabii ki, olmadık yerlerde dropshot'larıyla dikkat çekti ve baya da yüzdeli sayı çıkardı bu konuda. Wozniacki epey içerledi maç sırasında zaten..

New Port'ta da çimdeydik, ana tabloya Lucky Loser olarak giren Rajeev Ram şampiyonluğa ulaştı. Finale kadar bütün rakipleri ilk 100 dışından da ama finalde Querrey'e karşı epey iyi bir oyun sergilediğini söyleyebiliriz.

WTA Budapest
F Agnes Szavay def. Patty Schnyder 2-6 6-4 6-2

ATP New Port
F Rajeev Ram def. Sam Querrey 6-7(3) 7-5 6-3

WTA Bastad
F MJ Martinez Sanchez def. Caroline Wozniacki 7-5 6-4

0 yorum: