6 Temmuz 2009 Pazartesi

Tarihi baştan yazan adam: Roger Federer



2009 Wimbledon tek erkekler finalinde geçtiğimiz sene olduğu gibi yine efsane bir maça tanıklık ettik. Andy Roddick'in hayatının tenisini oynadığı finali, Roger Federer 5-7 7-6(6) 7-6(5) 3-6 16-14 ile kazanıp, tenis tarihini adeta baştan yazdı.

Maç hiçte beklendiği gibi kolay olmayacağını daha ilk oyundan gösterdi, ilk setin 11. oyununda servis kırma şanslarından yararlanamayan Federer, bir sonraki oyunda da servisini kırdırınca ilk set 5-7'yle Roddick'e gitti.

İkinci ve üçüncü setlerde her 2 tarafta servislerine tutunarak geldiği tie break'te Federer setleri kendi hanesine yazdırmayı bildi. 2. set tie break'i ise nefes kesti. 2-6 geriye düşen Federer üstüste 4 set puanı çevirdikten sonra setide aynı hızla kazanmayı başardı.

4. setin 6. oyununda Roddick servis kırmayı başarınca bu avantajını 6-3'e kadar sürdürdü ve artık setlerde denge vardı.

Final seti ise başlı başına bir maç gibiydi. Toplam 30 oyunun oynandığı bitmek bilmeyen sette Andy Roddick, maç boyunca bir kez bile kırdırmadığı servisini 30. oyunda kırdırınca Roger Federer 6. Wimbledon şampiyonluğuna ulaştı.

Geçtiğimiz ay Roland Garros'u kazanıp "Grand Slam" yapan tarihteki 6. isim olan Federer, bu şampiyonlukla birlikte Pete Sampras'ın 14 olan Grand Slam sayısını da geçmeyi başardı. Klasmanda da bir yıl aradan sonra tekrar 1 numaraya kavuşan Roger Federer artık tartışmasız tenis tarihinin en büyüğü...

2 yorum:

muribbi dedi ki...

ne kadar şanslı insanlarız biz. hangi spor dalında bu kadar büyük bir efsaneye şahitlik yapabildik şimdiye kadar.

panama dedi ki...

basketbol(MJ), atletizm(bolt), yüzme(phelps), golf(tiger), Formula 1(schumi), boks(ali), motogp(rossi),futbol(maradona),bisiklet(Lance) gibi.