31 Ocak 2010 Pazar

Federer'den 16. Grand Slam


Roger Federer, Andy Murray'i üç sette geçip ulaştığı Avustralya Açık zaferiyle, 16. Grand Slam kupasını koleksiyonuna eklerken, tarihte 4 kez bu kupayı kaldıran beş isimden biri olmayıda başardı.

Final öncesi her ne kadar Murray'i daha avantajlı gördüysem de Federer özellikle ilk iki sette harika bir tenis oynayıp beni yanılttı. Murray'in baskı altında olduğu bir gerçek ama fazla da kafaya takmasına gerek yok zaten Grand Slam kazanacak kapasiteye sahip. 2 sene önce kaybettiği Amerika Açık zamanına göre hem fiziksel olarak hem de oyun olarak kendini epey geliştirdi.

Üçüncü sette Murray epey toparlandı, 5-2'yi de buldu ama Federer'e karşı bazen bu yetmiyor. Sayısını hatırlayamadım ama üçüncü sette 4-5 set puanınıda çevirmeyi başardı. Tie break'te nefesleri kesti, Murray 6-4'ü yakaladı ama yine seti bitiremedi, Federer'de 3. şampiyonluk sayısını geri çevirmedi.

Bu seti Murray kazansaydı farklı bir sonuç ortaya çıkacağını zannetmiyorum ama hiçbir zaman bilemeyiz tabii ki. Seremoni'de ise geçen seneyi hatırlatan görüntüler yaşandı ki iki rakette bundan bahsetti. Ben Roger'ın yerinde olsaydım ben ağladıktan sonra 3 Slam kazandım bence tutma kendini sende ağla derdim Murray'e =) Şaka bir yana Roger Federer gibi bir tenisçiyi, yani tarihin şu anda en iyi tenisçisinin her anını izleyebildiğimiz için ben kendimi çok şanslı hissediyorum.

Avustralya Açık Tek Erkekler Finali
Roger Federer def. Andy Murray 6-3 6-4 7-6(11)

3 yorum:

Jules dedi ki...

Berke, sırf Roger değil; Jordan, Schumacher, Zidane, Kobe, Nadal, bir miktar Agassi gibi insanüstü insanları izlediğimiz için çok şanslıyız. Belki Bird-Magic kapışmasını, Graf'ı, Maradona'yı kaçırdık ama gelecek nesillerin imreneceği bir dönemdeyiz

Adsız dedi ki...

Graf'i yakalamistim..
O cok büyüktü...

Neyse 2000 li yillarin ikinci 10 luk kismi ilk 10 luk yilin kabaca bir özeti oldu..

Serena Williams, Williams Kardesler ve Roger Federer ilk 10 yilinda en cok Grand Slam kupasi kaldiranlari olarak tarihi özete de imzalarini atmis oldular...
Onlarla baslayan bu ikinci 10 yilda tenis de daha fazla heyecani ve degisimi kendi icinde gösterecektir.

En güzeli de bu ikinci 10 yila bir öncekine göre 3 teniscimizle baslamamizdi :=)

Adsız dedi ki...

Cift erkekler sampiyonlari
Bryan Kardesleri de unutmayalim...