11 Temmuz 2011 Pazartesi

Haftanın Şampiyonları


Erkeklerde ve kadınlarda 3 turnuvaları haftayı geride bırakırken, bir yandan Davis Cup çeyrek finalleri ve Marsel'in Schevenigen finaliyle oldukça yoğun bir hafta geçirdik.

Newport'taki çim kort turnuvasının şampiyonu turnuvaya wild card'la katılan John Isner oldu. Kariyerinin ikinci kupasını kaldıran Isner aynı zamanda 100. tur galibiyetine imza attı. ATP'nin en uzun isimlerinden Isner'le, yanılmıyorsam en kısası Rochus'un finalde karşı karşıya gelmesi de ilginç bir görüntü oluşturdu.

WTA'in seviyesini bu sene Vinci gösteriyor zaten, hiç bir zaman sevemedim bu hatunu, ama bu sene 3. şampiyonluğunu kazanmayı başardı. Hem de bu sefer baya bir direkten döndü, Begu'ya yazık oldu, ikinci finalini de kaybetti, üstelik final setinde büyük avantaj yakalamışken..

İsveç'te ise daha kayda değer bir final oynandı. Maalesef yine kazanmasını istediğim hatun kaybetti. Larsson geçen seneki çıkışıyla dikkatimi çekmiş ve takip listesine almıştım ama o da Begu gibi, ikinci finalinden boynu bükük ayrıldı. Tabii kortun öteki tarafında da oldukça yetenekli bir isim Hercog bulunduğu için fazla üzülmedim.

Davis Cup çeyrek finallerinde bir sürpriz yaşanmadı ve favoriler rahat bir şekilde yarı finale çıktı. Yarı final eşleşmeleri ise Sırbistan/Arjantin - İspanya/Fransa şeklinde oldu.

Marsel'de haftayı Hollanda'da geçirdi ve Schvenigen Challenger'da maalesef finalde kaybetti. Önceki üç maçını da üç sette kazandıktan sonra bi üç setlik daha çıkaramayacağını düşünmüştüm. Nitekim ikinci seti almayı başardı ama üçte resmen pili bitti Marsel'in. Bu hafta Sopot Challenger'a gidiyor hemen, Amerika Açık şansını doğrudan etkileyecek ama zorlu bir haftadan sonra ne kadar hazır olabilecek soru işareti..

ATP Newport
John Isner def. Olivier Rochus 6-3 7-6(7)

WTA Budapest
Roberta Vinci def. Irina-Camelia Begu 6-4 1-6 6-4

WTA Bastad
Polona Hercog def. Johanna Larsson 6-4 7-5

Davis Cup Çeyrek Finaller
Serbia def. Sweden 4-1
Argentina def. Kazakhstan 5-0
Spain def. USA 3-1
France def. Germany 4-1

0 yorum: