7 Ocak 2009 Çarşamba

Peer zor durumda


İsrail'in Gazze vahşeti sürerken Dünya çapında bir çok İsrailli sporcuda zor durumlarla karşılaşıyor, bunun en yakın örneği geçtiğimiz gün Türk Telekom'la oynanması gereken Euro Cup mücadelesine çıkamayan İsrail'in Bnei Hasharon takımı oldu.

İsrailli raket Shahar Peer'de şu günlerde aynı durumdan muzdarip. Yeni Zelenda'da Auckland'da turnuvada olan Peer'e pazar günü bir protesto grubu tarafından turnuvadan çekilmesi ihtarı yapıldı. Arttırılmış güvenlik görevlileriyle maçlarını oynayan Peer çeyrek finale kaldığı turnuvada ikinci kez bugün uyarıldı.

Protesto grubunun lideri tarafından İsrailin boykot edilmesi sebebiyle turnuvadan çekilmesi ikinci kez istenen Shahar Peer, söylenenlere kulak asmıyor. Yaptığı basın açıklamasında turnuvadan çekilmesinin söz konusu olmadığını, İsrailli olmaktan gurur duyduğunu ama bunlarla hiçbir ilgisi olmadığını belirtirken, benim işim tenis oynamak ve yarında yapacağım bu olacak şeklinde konuştu.

Yeni Zelendalı protesto grubunun yarın oynanacak çeyrek final karşılaşmasında, kort dışında bir protesto düzenlemesi bekleniyor.

0 yorum: