30 Ocak 2009 Cuma

Vamos España !!!







Maç bittiğinden beri ne yazabilir bu maç hakkında diye düşünüyorum, pek fazla söylenecek bir şey yok. Avustralya Açık tarihinin en uzun maçı olarak kayda geçti, 5 saat 14 dakika süren 3'ü tie break'li 5 set sonunda Federer'in rakibi Rafael Nadal oldu.

Tek kelimeyle inanılmaz bir maçtı. Verdasco, Murray'i geçerken ne seviyede tenis oynayabileceğini zaten göstermişti ancak 1 numara karşısında da muhteşem servis oyunlarıyla yine kendini kanıtladı. Maçın özeti servis kırma puanı şanslarında yatıyor, Nadal 4/20 Verdasco 2/4'le servis kırdı.

Maçın 4. seti inanılmaz bir heyecana sahne oldu, Set ortasında kramplarla baş etmeye çalışan Verdasco, masaj yaptırdıktan sonra adeta korta yeni çıkmış gibi mücadele etti. Müthiş bir tie-break performansı sergiledi ki Nadal'ın bu kadar pasif kalabileceği aklımın ucundan geçmezdi. Ancak aynı performansı 5. sete taşıyamadı Verdasco, yakaladığı şansları bir türlü oyuna çeviremeyen Nadal'da set sonuna doğru bir acaba mı sorusu akla geldi ama 0-30'dan çevirdiği servis oyunu sonrası bu kez hata yapmadı ve 3. maç sayısı şansında Verdasco'nun çift hatasıyla(!) maçı kazanan taraf oldu.

Maçın istatistikleri ise kimin neyi iyi yaptığının çok net kanıtı. Basit hata sayıları Nadal 25, Verdasco 76; Winner sayıları Nadal 52, Verdasco 95 ve toplam puanlar Nadal 193, Verdasco 192

Şimdiden klasikler arasına giren bir maçı geride bıraktık, finalin bundan daha heyecanlı olacağını sanmıyorum ama Federer-Nadal mücadesinde ne olacağını kestirmekte oldukça güç. Ancak bugün Nadal'ın bu derece zorlanmasının ardında Verdasco'nun servis oyununun yanı sıra solak olmasının da büyük etkisi olduğu kanısındayım.

Rafael Nadal def. Fernando Verdasco 6-7(4) 6-4 7-6(2) 6-7(1) 6-4

2 yorum:

Unknown dedi ki...

bu maçı özlüyorum beeee!!!!

Berke B. dedi ki...

efsane maçlardan biri, maçın tek kötü tarafı çift hatayla bitmiş olması :)