23 Şubat 2009 Pazartesi

Gergin hafta







6 turnuvalı sezonun en yoğun haftalarından birini geride bıraktık, haftanın kuşkusuz en önemli olayı Shahar Peer - Dubai gerginliğiydi. Mesele WTA'in Dubai organizasyonuna kestiği tarihi cezayla şimdilik rafa kalkmış durumda.

Memphis'de Roddick, sezonun flaş isimlerinden Radek Stepanek'i geçerek ilk kupasına ulaştı. Marsilya'da ise şampiyon yarı finalde Djokovic'i geçip gelen Tsonga oldu. Buenos Aires'de ise gülen taraf oldukça çekişmeli bir maç sonunda Tommy Robredo oldu, kariyerinde ilk defa iki hafta üstüste şampiyonluk sevinci yaşadı.

Bayanlarda ise premier bir turnuva olan Dubai'de gündemde tenis yoktu. Turnuva epey sürprizli geçti, Jankovic 3. turda Kanepi'ye elenirken, finalist Razzano'da Safina ve Zvonareva'yı geçmeyi başardı. Sonuç olarak Venus oldukça rahat bir final geçirerek şampiyon oldu. Memphis'de ise çok sevdiğim iki tenisçi Wozniacki ve Azarenka final oynadı ve kazanan da bu sezonun en formda isimlerinden Azarenka oldu. Vika bu sezon sadece bir maç kaybetti ki onda da hatırlarsanız Avustralya Açık'ta Serena'ya karşı bir set öndeyken sıcak yüzünden çekilmek zorunda kalmıştı. Öte yandan finalist ikili, çiftlerde şampiyonluğa uzanan taraf oldu. Bogota'da ise zafer Dulko'yu geçip kariyerinin ilk tekler şampiyonluğunu kazanan MJ Martinez oldu.


ATP Memphis
F Andy Roddick def. Radek Stepanek 7-5 7-5

ATP Marseille
F Jo-Wilfried Tsonga def. Michael Llodra 7-5 7-6(3)

ATP Buenos Aires
F Tommy Robredo def. Juan Monaco 7-5 2-6 7-6(5)

WTA Dubai
F Venus Williams def. Virginie Razzano 6-4 6-2

WTA Memphis
F Victoria Azarenka def. Caroline Wozniacki 6-1 6-3

WTA Bogota
F MJ Martinez Sanchez def. Gisela Dulko 6-3 6-2

0 yorum: