21 Şubat 2009 Cumartesi

Orada neler oluyor


Sezon başında Brisbane turnuvasında protestolarla karşılaşan İsrailli raket Shahar Peer, geçtiğimiz on gündür tenis gündemini meşgul eden isim oldu. Yazmadan önce olayların nereye varacağını görmek istedim, kısaca özetlersek Peer Dubai'de ki turnuvada oynamak için vize başvurusu yaptı ancak güvenlik(!) gerekçeleriyle başvurusu reddedildi ve Peer turnuvaya katılamadı.

Vizenin reddedilmesinin nedeni çok açıktı, tenis dünyasında büyük yankı uyandıran olay sonrası ikinci vaka İsrail'in başarılı çiftler oyuncularından Erlich Ram'den geldi. Turnuvada yer almak isteyen Ram'in başvurusu yoğun tepkiler sonrası kabul edilmek zorunda kalındı ve vize verildi.

ATP'nin aldığı somut sonuçlar sonrası gözler tekrar WTA'ya ve Larry Scott'a döndü. Sonuç olarak dün yapılan açıklamaya göre WTA, Dubai organizasyonuna 300.000 dolarlık rekor bir ceza verdi. Bu paranın bir kısmı Shahar Peer'e ve çiftler partneri Anna-Lena Groenefeld'e verilecek.

Tabii bu cezanın arkasından ne gelecek bilemiyoruz, WTA ayrıca bu tarz olayların tekrar yaşanmaması için gereğinin yapılacağını söyledi.

0 yorum: