1 Şubat 2009 Pazar

Melbourne Fatihi





Sezonun ilk Grand Slam'i Avustralya Açık 2009 tek erkekler şampiyonu Roger Federer'i beş setlik mükemmel bir maç sonunda yenen Rafael Nadal oldu. Nadal 6. Grand Slam'ini kazanırken, bu kupayı kaldıran ilk İspanyol olma ünvanını da elde etti.

Maç son sete kadar büyük çekişmeye sahne olurken, 4. setin 5. oyununda beş servis kırma puanından yararlanamayan Nadal devamında seti kaybedince akıllara 14. şampiyonluk geliyor mu sorusu düştü ancak Federer final setinde çok kötü bir görüntü sergiledi. Üstüste basit hatalar Federer'i oyundan düşürürken Nadal'da hata yapmayarak maçı bitirmeyi bildi.

Ödül töreninde ise oldukça duygusal anlar yaşandı. Federer, ikincilik ödülünü aldıktan sonra yoğun seyirci desteği altında göz yaşlarına hakim olamazken yanında yine Rafael Nadal vardı.

Grand Slam şampiyonluğu, rekorlar, rekabet bir yana bu iki büyük sporcu bugün bütün Dünya'ya ne kadar sportmen ve centilmen olduklarını bir kez daha kanıtladılar.

Tanrı Roger ve Rafa'yı korusun

3 yorum:

Yiğit Ç. dedi ki...

Ortaya koydukları muhteşem maçla tenisin oyunların kralı olduğunu; sportmenlikleri ve centilmenlikleriyle de tenisin kralların oyunu olduğunu bize tekrardan hatırlattıkları için Roger ve Rafa'ya sonsuz teşekkürler.

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
Well, Rafa showed again who is the best at this moment.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

zachpaulsen dedi ki...

nadalın şu an ki formu üst düzeyde. ama federer'in her nadal maçında bu denli basit hatalar yapması enteresan. finalde 63 basit hata yapmış.
federer klasında ve tekniğinde bir tenisçi için gerçekten çok yüksek. bunun tek bir açıklaması olabilir, nadal'ın inatçılığı ve çevirdiği muhteşem toplar fedex'in konsantrasyonun yerle bir ediyor ve bu hatalar oluyor.

bence federer'in nadal maçlarına psikolojik olarak kendini hazırlaması lazım. ayrıca bir de b planı üretmesi lazım. hep aynı taktik ve strateji ile olmuyor. ben federer'in hem de roland garros da bu geri dönüşü yapabileceğine inanıyorum.