31 Mayıs 2009 Pazar

Chatrier'de soğuk duş



Dün turnuvanın en önemli galibiyeti olarak Kohlschreiber'in Djokovic'i geçmesini düşünürken asıl bomba bugün patladı. Fransa Açık'ın namağlup ismi Dünya 1 numarası Rafael Nadal henüz 4. turda Robin Soderling'e 2-6 7-6(2) 4-6 6-7(2)'lik dört set sonunda yenilerek turnuvaya veda etti.

Nadal'ın 5. kez üstüste şampiyonluğunu engelleyip, 31 maçlık galibiyet serisine son veren Robin Soderling, belki de tenis tarihinin en önemli galibiyetlerinden birine imza attı. Maç sonrası yapılan röportajda Soderling, kendisiyle inananılmaz gurur duyduğunu belirtirken, galibiyeti gelmiş geçmiş en iyi toprak kort oyuncusuna karşı kazanılmış, kariyerinin en önemli galibiyeti olarak nitelendirdi.

Turnuva şimdi gerçekten kızıştı, meydan Federer'e kaldı gibi gözüküyor ancak yepyeni bir şampiyon da ortaya çıkabilir.

2 yorum:

muribbi dedi ki...

isveçli tabiki iyi oynadı ama sonucun temel nedeni nadal. onu biraz sıkılmış, bezmiş gördüm. yeni bir motivasyona ihtiyacı vardı belkide. başına ufak tefek bir sakatlıkta gelmiyorki bir kaç hafta tenisten uzak dursun. sonuçta nadal sıradan bir oyununu bile oynasaydı soderling belki bir set alabilirdi.

Puskas dedi ki...

Nadal taraftarları her ne kadar soderlingin galibiyetini nadalın kötü oyununa yorsalar da bence soderling bariz bir şekilde üstün oynayarak hatta oyunun bazı anlarında eze eze oynayarak yenmiştir nadalı.soderling nadalı nadal soderlingi sevmez nadalın belki de turdaki en sevmediği isim soderlingtir.soderlingte bu maça ciddi hazırlanmış nadalın her hamlesine bir cevabı verdi.nadal oyunun bazı anlarında çaresizdi gerçekten ama ben bu sonucun nadalı kötü etkileyeceğini düşünmüyorum.nadal mental olarak çok üst düzeyde bir oyuncu ve yaşı genç.daha büyük bir hırs ve istekle gelcektir wimbledona