25 Mayıs 2009 Pazartesi

Şov Başladı


Sezonun 2. Grand Slam'i Roland Garros'ta heyecan başladı. İlk gün seri başı raketlerin fazla zorlanmadığı bir gün oldu.

Korta ilk çıkan geçen senenin şampiyonu Ana Ivanovic, İtalyan Sara Errani'yi 7-6, 6-3'lük setlerle geçip 2. tura yükseldi ancak oynadığı tenisle ilerleyen turlar için pekte ışık vermedi. Erkeklerde Safin, Verdasco, Murray, Stepanek ve Ferrer rakiplerini 3'er sette geçmeyi başarırken bayanlarda ise Petrova, Azarenka, Na Li'de rakiplerini rahat geçti.

İlk günden öne çıkan 3 karşılaşma vardı. Fransızların erkeklerde 1 numarası Gilles Simon, Amerikalı Wayne Odesnik'i 5 sette geçmeyi başardı. Bayanlarda ise Amelie Mauresmo, Alman Anna-Lena Groenefeld'e elenerek turnuvanın ilk sürprizi oldu.

Günün geri dönüşüne ise Lleyton Hewitt imza attı. Hırvat Karlovic karşısında ilk iki setini tie break'te kaybettiği maçı kariyerinde 5. kez çevirmeyi başardı ve maçı kazandı.

1 yorum:

muribbi dedi ki...

daha ilk günden ne kadar iyi bir turnuva olacağı belli. karlovic ace rekoruna rağmen(55) kazanamadı. daha şimdi biten maçta nadal pek tanınmayan brezilyalıya karşı zorlanmasına rağmen turladı. safina ise korta çıkmamış gibiydi. oyun vermeden geçti. odesnikin oyunuda beni mutlu etti. oda iyi maçtı. ve tabi ana. dizi ne kadar engel bilemem ama şampiyon kolay kolay pes etmeyecektir. ama şimdilik servislerinde hiç rahat değil.