21 Eylül 2008 Pazar

Davydenko memnun değil

2007'nin Ağustos ayında Polonya'nın Sopot kentinde düzenlenen turnuvada, Rus Nikolay Davydenko ve Arjantinli raket Martin Vassallo-Arguello arasındaki maçta durum 2-6 6-3 2-1 Vassallo lehineyken Rus raket sol ayak baş parmağındaki sakatlığı bahane ederek maçtan çekilmişti. Buraya kadar herşey normal iken Dünya'nın en büyük bahis borsası Betfair maç ile ilgili ATP'ye şikayette bulunmuş ve toplam 7 milyon dolarlık hacim gören maçla ilgili işlemleri askıya almıştı.

Betfair yetkilileri yaptıkları açıklamada maçın normalin 10 katı büyüklüğünde bir hacime ulaştığı Davydenko'nun ilk seti almasına rağmen şüphe uyandıracak kadar büyük meblağların Vassallo'nun galibiyetine yatırıldığını belirtmiş ve bu şikayet üzerine ATP, Davydenko ve Vassallo hakkında soruşturma başlatmıştı.

Olayın üzerinden 1 yıl geçtikten sonra geçtiğimiz günlerde ATP soruşturmanın tamamlandığını ve her iki sporcu hakkında da bir suç tespit edilmediğini açıkladı.

Nikolay Davydenko bir Rus gazetesiyle yaptığı röportajda soruşturmanın bitmesinden dolayı oldukça rahatladığını ancak tam olarak temize çıkmadığını bu sebeple de avukatlarının devreye gireceğini söylerken, bir yıldır sürekli baskı altında yaşadığını, ATP'nin herhangi bir yanlış bulamamasına rağmen kendisine resmi ağızlarından hiçbir özür gelmediğinden yakındı.

0 yorum: