24 Eylül 2008 Çarşamba

TTF Başkanlığına bir aday daha

Hasan Akçakayalıoğlu Kasım 2009 tarihinde yapılacak Federasyon seçimleri kapsamında Türkiye Tenis Federasyonu Başkanlığı için adaylığını açıkladı. BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası A.Ş. yönetim kurulu başkanı olan Hasan Akçakayalıoğlu, 35 yıldır tenis oynadığını belirtti. Akçakayalıoğlu kendisi gibi tenisin içinde olan diğer işadamlarının da federasyon faaliyetlerine katkıda bulunmasının önemli olduğunu vurguladı.

Önümüzdeki dönemde elde edilecek gelişme ve başarılarla Türkiye Tenis Federasyonu'nun dünya ölçeğinde örnek alınan bir Federasyon olmasını benimsediklerini belirten Akçakayalıoğlu "Bu kapsamda en önemli önceliklerinden biri Türkiye'de tenisin yaygınlaştırılması ve en çok yapılan/izlenen ilk iki spor dalından biri olmasını hedefliyoruz" dedi. "Bunu gerçekleştirmek için Türkiye genelinde tenis oynayanlar ve ayrıca lisanslı sporcu sayısında büyük artış olmasını hedefliyoruz. "Ayrıca, uluslararası seviyede başarılar elde eden tenisçilerimizi ciddi boyutta desteklemeyi, bu seviyede başarılı tenisçi sayımızı arttırmayı ve başarı seviyelerini çok daha yukarı çekmeyi hedefliyoruz. Tabii bu arada Türkiye'de yapılan turnuva sayısını da arttırmak önemli hedeflerimiz arasında" diye sözlerine devam etti.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanlığı için adaylığını açıklayan Hasan Akçakayalıoğlu'nun yanısıra önümüzdeki günlerde yapılacak seçimde yönetim kurulunda yer almak için adaylığını koyan isimler arasında Osman Kolat, Murat Saygı, İsmail Eren, Ahmet Adanalı, Cahit Yavuz, Erkan Naibi, Hayati Aldıraklı, Behzat Gerçeker de yer alıyor.

0 yorum: