21 Eylül 2008 Pazar

Haftaya Rus damgası

WTA'de gözler Fed Cup heyecanından sonra Japonya'nın Tokyo kentine çevrilmişti. Turnuvanın finalinde mükemmel bir sezon geçiren Dinara Safina ve çeyrek finalde Jelena Jankovic'i geçmeyi başaran Svetlana Kuznetsova kozlarını paylaştı. Çekişmeli geçmesi beklenen final mücadelesinde Dinara Safina yine müthiş bir performans ortaya koydu ve 6-1 6-3 ile rakibine hiç şans tanımadı.

Dinara Safina gerçekten mükemmel bir sezon geçiriyor, klasmanda 3 numaraya doğru emin adımlarla ilerlediğini söyleyebiliriz. Bu sezon oynadığı 8. finalinden 4. şampiyonluğunu çıkardı.


Çinli Shuai Peng'in kendi evinde final oynadığı Guangzhou'daki turnuvayı ise yine bir Rus Vera Zvonareva kazandı. Final karşılaşmasında Zvonareva ilk setini 6-7(4) kaybetmesine karşın diğer iki seti, 6-0 6-2 ile kazanıp kariyerinin yedinci şampiyonluğuna ulaştı.

Vera Zvonareva'da son bir ayda oldukça iyi bir performans sergiledi. Pekin Olimpiyatlarındaki bronz madalyadan sonra geçtiğimiz hafta İspanya'da takımının Fed Cup şampiyonluğuna yardım etti ve yine Çin'de sezonun ikinci, kariyerinin yedinci şampiyonluğunu kazandı. 9 numaradaki Vera, sezon sonuna kadar Elite 8'e girmek istiyorsa biraz daha çaba göstermeli. 8 numarayla arasında büyük bir fark yok ama önünde Venus arkasında Radwanska'yla işi zor gibi gözüküyor.

0 yorum: