19 Temmuz 2010 Pazartesi

Haftanın Şampiyonları





Dört turnuvayla geçirdiğimiz haftanın şampiyonları Montanes, Almagro, Szavay ve Kanepi oldu.

Stuttgart'ta Montanes, kariyerinin 2. şampiyonluğuna ulaşırken fazla zorlanmadı. Monfils ikinci setin başında sağ bileğindeki sakatlık sebebiyle maçı bırakmak zorunda kaldı.

İsveç'in Baastad kentinde ise ünvanını korumak için çıktığı finalde Soderling, Almagro'ya üç sette kaybetti. Almagro'da toprak dışında bir şampiyonluk kazansın dişimi kırıcam, bu kadar tek yönlü oyunculardan hiç hazetmiyorum.

Szavay'da geçen hafta Budapeşte'de yaşadığı şampiyonluktan sonra bu kez de Prag'da mutlu sona ulaştı. 10 maçlık seri yakaladı ve bu sezon arka arkaya 2 kupa kaldıran 2. isim oldu. (İlki Venus) Sonunda kendine gelmeye başladı, 2007'de harika bir çıkıştan sonra uzun süre ortalıkta yoktu. Amerika Açık'a kadar sert zeminde yakından takip etmek lazım.

Palermo'da ise Kanepi, ülkesi Estonya adına ilk kez bir WTA şampiyonluğu yaşayarak tarih yazdı. Onun bu çıkışının da takdir edilmesi gerekiyor. İlk 100'ün dışında düştükten sonra nisan ayıyla birlikte durdurulması güç bir oyuncu haline geldi. Bu dönemde oynadığı 35 maçın 31'ini kazanmayı başardı.

ATP Stuttgart
Albert Montanes def. Gael Monfils 6-2 1-2 ret.

ATP Baastad
Nicolas Almagro def. Robin Soderling 7-5 3-6 6-2

WTA Prague
Agnes Szavay def. Barbora Zahlavova 6-2 1-6 6-2

WTA Palermo
Kaia Kanepi def. Flavia Pennetta 6-4 6-3

0 yorum: