4 Temmuz 2010 Pazar

Rafa fazla geldi




Rafael Nadal neden Dünya 1 numarası olduğunu kanıtlarcasına oynadığı maçta Tomas Berdych'e bir gömlek fazla geldi ve şampiyonluğu üç sette elde etti.

İlk Grand Slam finalinde, bu heyecanı fazla kaldıramadı Berdych. İlk sette 3-3'e kadar geldikten sonra yaptığı üstüste hatalar ve Nadal'ın winnerlarıyla servisini kırdırdı ve sete bir daha dönemedi.

İkinci setin 10 dakika süren ilk oyununda ise Nadal, rakibine 3 servis kırma şansı verse de sonraki puanlarda mükemmel oynadı. Bu sette servis performansını bir kademe üste taşıyan Berdych için ufukta tie break görülüyordu ki kritik 12. oyunda yine üstüste hatalar ile seti Nadal'a devretti.

Son sette ise bir şeyler yapmak için geç kaldığını hisseden Berdych, fileye daha çok gelip Nadal'ı sıkıştırmak istedi. İstediği servis kırma şansını elde etse de bir kez daha bu puandan yararlanamayınca set Nadal'ın lehine döndü. Bu ana kadar aslında çokta üst düzey bir tenis oynamayan Nadal, Berdych'in maçta kalmak için kullandığı servislerinde agresif return'leriyle istediğini aldı ve maçı harika bir passing shot'la tamamladı.

Oldukça pozitif bir ortamda geçen kupa seremonisinde Berdych, harika iki hafta geçirdiğini ama bugün Nadal'ın çok güçlü olduğunu ve son bir kaç ayda gerçek bir şampiyon olduğunu herkese gösterdiğini söyledi.

Nadal ise zor geçen bir senenin ardından tekrar buraya dönüp, kupayı ellerinin arasında tutmanın hayallerinden de öte olduğunu vurguladı.

Bu sonuçla beraber Wimbledon'da 2, toplamda 8. Grand Slam'ine ulaşan Nadal, Wimbledon'daki galibiyet serisini de 14'e taşıdı.

0 yorum: