21 Haziran 2010 Pazartesi

Müthiş Marsel..!


Marsel İlhan Wimbledon ilk turunda Marcos Daniel karşısında setler de 0-2 geriye düştüğü maçı 3-2 kazanarak adını ikinci tura yazdırmayı başardı.

0-2'den dönüp maç kazanmak mükemmel bir iş, ancak işin buraya kadar gelmemesi gerekiyordu. Daniel'in 5 setlik maç çıkarması zaten zor görünüyordu ama bu kesinlikle Marsel'in galibiyetini gölgeleyemez.

Marsel bizi öyle bir alıştırdıki artık maçların daha kısa sürede bitmesini bekler hale geldik. Bu konuda çok sabırsısız, neyse ki Marsel bizim kadar sabırsız değil.

İki tarafta maça iyi başladı, Marsel ilk setin 7. oyununda servis kırdığında bu seti bitti dedim ama üstüste kaybetti oyunları, Daniel'da havasını yakalayınca özellikle backhand'leriyle adeta çürüttü Marsel'i. İşin enteresan ve en güzel yanı iki set geriye düşsek de hiç umudumu yitirmedim, eminim ekranları başındaki bir çok kişi de benim gibi düşünmüştür. Çünkü Marsel hiç bir zaman boşvermiyor, sürekli savaşıyor..

Üçüncü sette yakaladığı şansları iyi değerlendiren Marsel geri dönüşünde fitilini burada ateşledi. O dakikadan sonra Daniel'ın vücut dilinden de bu maçın bizim olduğu belliydi.

Maçla ilgili rakamlara bakacak olursak Marsel'in yine çok iyi bir servis performansı sergilediğini görüyoruz. Dile kolay 31 ace ve 84 winner'la maçı tamamladı ve ilk servislerinden %81'le puan çıkardı.

Bu arada belirtmek gerekiyor, eski ve yeni federasyon başkanlarımız, Turkcell yetkilileri ve orada bulunan diğer kişilerin desteği çok çok önemliydi. En üst düzeyden isimlerin kort kenarından destek vermesi Marsel için büyük motivasyon kaynağı. NTV Spor'a da teşekkür etmeden geçmeyelim ancak yorumcu beyefendi (kim olduğunu çıkaramadım) "süpper, yazık ve evet" gibi kelimelerin sayısını azaltırsa çok daha güzel bir yayın olacak.

Duygularımı ifade etmenin kolay bir yolu yok, Marsel harika işlerine devam ediyor. Sonuna kadar arkasındayız. Şimdi rakip Romen Hanescu, çok daha zorlu bir maç olacak ama son puana kadar savaşmaya devam...

0 yorum: