1 Haziran 2010 Salı

Soderling bir kez daha



Geçen sene Rafael Nadal'ı turnuva dışına iterek belki de yılın en büyük sürprizine imza atan Robin Soderling, bir yıl aradan sonra bu kez Dünya 1 numarası Roger Federer'i turnuva dışına itmeyi başardı.

Turnuva öncesi kuraları değerlendirirken Federer'in final görmesine pekte ihtimal vermediğimi belirtmiştim. Çok kötü geçirdiği toprak sezonunun ardından burada fena oynamıyordu ancak buraya kadarmış.

Finale hızlı bir giriş yaptıktan sonra ikinci sette Soderling dengeyi sağlamayı başardı. Üçüncü sette durum 5-5 30-15 iken bir saatlik yağmur arası verildi. Dönüşte Federer ilk sayıyı alıp 40-15 yaptıysa da servisini kırdırdı ve sonrasında buz gibi bir Soderling izledik.

Kritik anlarda hata yapmayan Soderling son sette de sakin olan taraftı. Maç sonuna kadar istikrarını koruyan İsveçli raket, Federer'e karşı kariyerindeki ilk maçı kazanırken, Federer'in 23 Grand Slam'lik en az yarı final oynama başarısı da sona erdi.

Turnuva başlarken umarım Nadal - Federer finali olur derken şimdi umarım Soderling - Nadal finali olur diyorum. Gerçi Soderling'in yarı finaldeki Berdych maçı da bir hayli zorlu olacağa benziyor.

0 yorum: