3 Haziran 2010 Perşembe

Sammy durmuyor / Elena'dan üzücü veda



İlk yarı final maçında karşı karşıya gelen Dementieva ve Schiavone, oldukça çekişmeli bir maç oynadılar ya da set mi demeliyim..!

İşler Elena için 7. oyunda servis kırmasıyla yolunda gözüküyordu ancak bir sonraki oyunda yaptığı iki çift hatayla Schiavone'yi sete döndürdü. Tie break'e giden sette 2-0 öne geçmesine rağmen üstüste yaptığı hatalar ve mantık dışı vuruşlar sonucunda seti kaybetti.

Elena'nın garip vuruşlarının sırrı ise sonradan anlaşıldı. Set puanını kaybettikten sonra kafasını oynayamayacağını ifade eder şekilde salladıktan sonra Schiavone'nin elini sıkmaya gitti. Sol baldırındaki problem hafta boyu rahatsız etmiş ancak bu maçta dayanılmaz boyuttaymış. Elena göz yaşları için de kortu terk ederken, Schiavone'nin önce yaşadığı şaşkınlık ardından final sevinci görülmeye değerdi.

Elena için gerçekten çok üzüldüm, Grand Slam şampiyonluğuna ulaşmak için harika bir şansı vardı ama olmadı.. Hayat..

İkinci yarı finalde ise Stosur fırtınası kaldığı yerden devam etti. Henin ve Serena'dan sonra biraz olsun yorgunluk bekliyor insan ama yok, çıktı yine çatır çatır oynadı kazandı.

Bir set süren ilk yarı finalden bile kısa sürede maça noktayı koydu. Jankovic ne yapacağını bilmez haldeydi, forehand'ler de bir türlü tutmayınca ilk set elinden hemen kayıverdi. Maçın kırılma anı ise ikinci setin 3. oyunu oldu. Jankovic 2. sette hemen toparlandı ve 2-0'ı yakaladı ancak 3. oyunda kaçırdığı 3 servis kırma şansından sonra adeta dağıldı.

Final için kimden yana olduğumu söylememe gerek yok. Schiavone'nin hakkını yemeyelim, o da çok iyi bir turnuva geçirdi, başarısını küçümseyecek halim yok ancak Schiavone'yi herhangi bir Premier turnuvanın finalinde bile görmek beni şaşırtacakken Roland Garros'da kupayı kaldırması dayanılmaz bir şey olur. Gerçi Bartoli'nin Wimby finali oynadığı gerçeğini de unutmayalım..!

0 yorum: