20 Haziran 2010 Pazar

Wimbledon Erkekler Kurası


Son şampiyon ve turnuvanın 1 numaralı seri başı Roger Federer, açılışı Falla'yla yapacak. Federer'in çeyreği çok rahat gözüküyor ama onun hakkında çokta kesin konuşmak istemiyorum. Davydenko, Lopez, Berdych ve Melzer bu çeyreğin öne çıkan isimleri. Queen's de Nadal'ı iki sette geçen Lopez bu hafta ilk turda maçtan çekildi, durumunu bilemiyorum da dördüncü turda Federer'in karşısına çıkabileceğini sanmıyorum. Çeyreğin alt kısmında Davydenko var ama o da sakatlıktan çıktıktan sonra hiçte sevmediği çimde fazla ileri gidemeyecektir. O da Marsel'in olası üçüncü tur rakiplerinden biri. Bu çeyrekte öne çıkan en güzel ilk tur maçı Marsel'i bir yana koyacak olursak Tipsarevic'le Clement arasında olacak. Fransız Clement çimde izlemeyi en sevdiğim oyuncular arasında. Ayrıca bu çeyrek dikkat edilmesi gereken bir diğer oyuncu da Litvanyalı Ricardas Berankis. Genç oyuncu çok yetenekli ve çimde oynamayı iyi biliyor.

İkinci çeyreğin öne çıkan isimleri Djokovic, Hewitt ve bana göre geçen sene finalde kariyerinin en iyi maçını oynayan Andy Roddick. Ancak Roddick'i oldukça zorlu bir ikinci tur maçı bekliyor. Büyük ihtimalle karşısında Llodra çıkacak ki son iki haftada baya iyi tenis oynadığını söyleyebilirim, Ayrıca çiftlerde de Wimbledon şampiyonluğu olan bir isim. Roddick'in form durumu en büyük soru işareti, hiçte iyi sinyaller vermiyor, Llodra için iyi bir şans. Djokovic'te son 2 haftada iyi bir görüntü çizmedi, o da ikinci turda olası Dent maçını geçerse büyük ihtimalle dördüncü turda Hewitt'e kaybedecektir. Hewitt, Halle'de şampiyonluğa ulaşırken harika bir tenis oynadı, burada da devam ettirip çeyrek finali hatta yarı finali görecektir diye düşünüyorum.

Üçüncü çeyreğin öne çıkan isimleri Verdasco, Tsonga ve Murray. Ne olacağını kestirmenin en zor olduğu grup burası. Tsonga ve Verdasco çime ayak basmadan Wimby'e geliyor, Murray ise Queen's de oldukça sıradan bir görüntü çizdi. Ancak karşılarına çıkabilecek bir isim de yok gözüküyor. Sam Querrey ilk turda Stakhovsky'i geçebilirse belki buradan bir sürpriz yapabilir.

Son çeyreğin öne çıkan isimleri Soderling ve Nadal. Nadal açılışı Nishikori'yle yapacak, Nadal geçecektir. İkinci turdaki rakibi ise Blake - Haase galibi olacak. Haase, mental problemlerini bir maçlık ara verebilirse 5 setlik bir maç izleyebiliriz. Üçüncü turda ise büyük ihtimalle Gulbis çıkacak karşısına ama Gulbis'de çime ayak basmadan geliyor, Roland Garros'daki sakatlığı ne alemde bilmiyorum. Dördüncü turda ise karşısına bence ilk turdaki Mahut - Isner maçının galibi çıkacaktır. O maçta baya güzel olacağa benziyor. Tabii bu çeyrekten en büyük beklenti Soderling - Nadal çeyrek finali. Soderling'in ilk turda Ginepri'ye set vereceğini düşünüyorum ama sürprizden emin değilim. Dördüncü turda ise saçmalamazsa Baghdatis'le seyir zevki yüksek bir maç bizleri bekliyor.

0 yorum: