5 Haziran 2010 Cumartesi

Viva Italia..!




Francesca Schiavone, Samantha Stosur'u 6-4 7-6(2)'lık iki setle devirip, İtalya'nın bir Grand Slam kazanan tek bayan tenisçisi olma ünvanına ulaştı.

Maç oldukça çekişmeli başladı. 9. oyuna kadar iki tarafta rakibine servis kırma şansı göstermedi. Ancak bu oyunda 0-40'ı yakalayan İtalyan raket üçüncü şansını değerlendirip servisi kırdı ve bir sonraki oyunda geriye düşmesine rağmen seti bitirmeyi başardı.

İkinci setin üçüncü oyununda 2 servis kırma şansını çeviren Stosur, sonraki oyunda servis kırmayı da başarınca sette 4-1'i yakaladı. Sonraki 3 oyunda rakibine sadece 4 sayı veren Schiavone 4-4'ü yakaladıktan sonra karşılıklı servislerle set tie break'e kadar geldi.

Tie break'te ise seti çevirmenin gazıyla harika bir oyun sergileyen Schiavone maçı bitirmekte zorlanmadı.

Açıkçası sadece finali değerlendirecek olursak Schiavone için sonuna kadar hakedilmiş bir maç. Stosur'un Henin, Serena ve Jankovic önünde sergilediği destansı oyundan bugün eser yoktu. İkinci servislerinde oldukça zorlanırken, forehand'den de istediği verimi bir türlü alamadı. Ama en kötüsü return'leriydi. Bugüne kadar özellikle 2. servislere yaptığı ataklarla rakibi baskı altına almayı başaran Avustralyalı raket, bugün return'lerde çok çok kötü bir performans sergiledi.

Ne yalan söyleyeyim Schiavone'nin o kupayı kaldırması içimi acıttı. Harika bir turnuva geçirdi ama geçilen rakipler ortada. Bu şampiyon olmayı haketmedi demek değil ama bugün daha az hakeden kazandı...

Son yıllardaki sıkıcı ve tek taraflı finallerin aksine daha çekişmeli bir final izlediğimizi söyleyebilirim. Schiavone bu sonuçla birlikte ilk 10'a muhtemelen 6. sıradan giriş yapacak. Finalle ilgili bir diğer ilginç notta Schiavone'nin -17 numaralı seri başı olarak kazandığı bu şampiyonluk- 1933 yılından bu yana bu kupayı kaldıran ilk 10 seri başı dışındaki ilk isim olmasıydı.

0 yorum: