25 Mayıs 2010 Salı

40'lık Kimiko'dan tenis dersi




Öncelikle Safina'ya koca bir yuh çekiyorum. 40 yaşındaki Kimiko Date Krumm, 14 yıl aradan sonra çıktığı ilk Fransa Açık maçını 2 saat 34 dakikalık ve 3-6 6-4 7-5'lik üç set sonunda kazanmayı başardı.

Safina maç boyu Kimiko'nun oyununu bozmaya çalışmaktan başka bir şey yapmadı. Son 2 yılın finalisti olarak bana göre çok acınası bir performans ortaya koydu. Yaptığı 17 çift hatayı bir kenara koyalım, son iki sette yalnız ve yalnız 5 (yazıyla "beş") winner yaptı.

Maç boyu sağ baldırı sarılı oynayan, ikinci setten itibaren oldukça zorlanmasına rağmen bir şekilde oyunda tutunan Kimiko, üçüncü sette de 1-4'den geri dönerken de adeta gençlere taş çıkardı..

Safina açıkça görülüyor ki sırtındaki problemden kurtulabilmiş değil, aksini düşünmek bile istemiyorum çünkü iki sene önceki Safina'ya geri dönüş yapması onun için büyük yıkım olur.

Kimiko, Virginia Wade'den sonra Roland Garros'da maç kazanan en yaşlı ikinci oyuncu oldu. Ayrıca eklemek istiyorum, Kimiko 1989'da ilk Roland Garros tecrübesini tadarken Safina daha 3 yaşındaydı =)

2 yorum:

kirpi dedi ki...

Oncelikle Date-Krumm'un hastasinim :). Sonralikla, Safina'nin basit degil cift hata sayisi 17. Bu da sirt problemine isaret ediyor diye dusunuyorum. Bir de 3 sette de Date geldi. Ilk sette 0-5'ten 5-3 oldu, sonra 2-4'ten 6-4 ile seti aldi, son seti de malum 1-4'ten cevirdi. Safina'nin mental sorunlarina isaret ediyor gibi biraz. Safina'nin durumu iyi olmasa da Date-Krumm da cok iyi degildi sakatlik anlaminda.

Berke B. dedi ki...

düzeltme için sağol, aceleyle basit hata diye yazmışım :)

Valla Safina'nın mental problemleri bitmez, aileden gelen bir şey olsa gerek..

Dediğin gibi Kimiko'da iyi durumda değildi, ancak Safina'nın seti bitirememe gibi bir sorunu var hakkaten.. İyi oynadığı zamanlarda bile işini hep bir şekilde zora sokmayı başarıyordu..