24 Mayıs 2010 Pazartesi

İkinci günün ardından






Roland Garros'da ikinci gün bir kaç maç dışında tamamlandı, bugün epey yoğun bir program vardı.

Erkeklerde son şampiyon Federer, açılışı Luczak önünde rahat geçen üç setle yaparken, Djokovic Korolev'e, Monfils Kindlmann'a Gonzalez Alves'e birer set bıraktı.

Bugün bir kaç geri dönüş izledik. Bunlardan birini Carsten Ball, Philipp Petzschner karşısında gerçekleştirirken, uzun sakatlık döneminin ardından kazandığı challenger'larla yeniden form yakalamaya çalışan Japon Nishikori'de Giraldo karşısında 0-2'den dönmeyi başardı.

Seri başlarından Tommy Robredo Victor Troicki'ye, Feliciano Lopez ise Alman Reister'e 3 sette boyun eğdi. Robredo'nun son zamanlarda iyi oynamadığını ve Troicki'nin de tehlikeli bir isim olduğunu biliyoruz ancak Lopez'in hemde böyle bir oyunla yenilmesi beni şaşırttı diyebilirim.

Bayanlarda Serena, Wozniacki, Ivanovic, Li, Dementieva ve Radwanska ikişer sette galip gelmeyi bildiler. Schiavone ve son dönemin iyi performans gösteren ismi Dulgheru'da bir set geriden gelip kazanmayı başardılar.

Strasbourg'da final oynayan Barrois ise dramatik bir maça imza attı, ilk seti çok rahat kazandıktan sonra ikinci sette de avantajı yakalamıştı, yanlış hatırlamıyorsam 2-3 maç sayısından yararlanamadı ve ardından önce ikinci seti ardından maçı kaybetti.

Günün maçı: Kuralar çekildiğinde ilk turun en zorlu eşleşmesi olarak gösterilen Andy Murray - Richard Gasquet maçı beklentileri boşa çıkarmadı. Yalnız maçın tamamı değil bana göre 2.5 setlik ilk kısmı oldukça güzel geçti. İlk iki sette Gasquet, karşısında durgun Murray'i bulunca coştu baya, backhand şov izledik. Ancak sol bacağındaki artık kronik diyebileceğimiz sakatlık onu rahatsız etmeye başlayınca işin tadı kaçtı. Üçüncü sette maça noktayı koyabilirdi Gasquet ama yaptığı basit hatalar Murray'i oyunda tuttu. Sonrası ise sakatlık molaları ve fazla efor sarfetmeden geçirilen oyunlar.. Rallilerden sakınan ve hemen puana gitmeye çalışan Gasquet karşısında Murray fazla zorlanmadı.

Günün sürprizi: Sanırım Lopez'in üç setlik Reister yenilgisi bana göre günün sürprizi olmuştur. İlk sette berbat oynadıktan sonra ikinci sette servis oyunlarında istikrar sağladı ve sete ortak oldu. İkinci set sonunda maçtaki ilk servis kırma şansını hem de set puanında yakaladı ancak yararlanamayınca tie'da Reister'in servisindeki iki set puanını çevirse de, üçüncüde başarısız oldu. Maçta burada bitti zaten, üçüncü sette şanslar elde etti ama basit hataları ve Reister'in ilk servis puanlarıyla maça veda etmek zorunda kaldı.

0 yorum: