8 Mayıs 2010 Cumartesi

Roma'da İspanyol Rüzgarı



Roma'da final tam da istediğimiz gibi oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçti. İki yakın sette biten mücadeleden Maria Jose Martinez Sanchez kupaya uzandı. Sanchez turnuva tarihinin 3. İspanyol şampiyonu olmadı başardı.

Hafta boyu çok iyi tenis oynayan Jankovic iki sette de geriye düşmesine rağmen dengelemeyi hatta set puanları yakalamayı başardı ancak bu kez bu puanları değerlendiremedi.

Martinez Sanchez'e bu hafta hiç değinmedik aslında kariyerinin en önemli şampiyonluğunu kazandığı Roma'da ondan daha fazla bahsetmemiz gerekirdi. İlk Kudrayavtseva'ya kaybettiği ilk setten sonra hiç set kaybetmeden şampiyonluğa ulaştı. Bunda kurası da etkili oldu tabii ama hakkını yemeyelim o da standartlarının üstünde bir tenis oynadı bu hafta.

Dün en büyük silahının oyunundaki çeşitlilik olduğundan bahsetmiştim. Finalde de belirleyici unsur bu oldu diyebilirim. Baseline'dan hem çok iyi savunma yaptı hem de oyunun kontrolünü ele almak için özellikle çift el backhand'iyle oyunun yönünü sürekli değiştirmeye çalıştı.

Ayrıca baseline'ın gerisinden dahi çıkarabildiği öldürücü dropshot'lar Jankovic'i çok zorladı. İlk servisleri oyuna soktuğunda oldukça yüzdeli puan kazanırken sanki çim kortta oynar gibi servis-vole oyununu da hiç çekinmeden uyguladı. Bugün oyunundaki tek eksik smaçlarındaydı.

Sonuç olarak her iki taraf içinde oldukça güzel bir hafta geride kaldı. Sanchez'i bilmem ama Jankovic'in formu Roland Garros öncesi benim yüzümü güldürdü. Bu arada Sanchez'in geçen hafta burada şampiyon olan vatandaşı Nadal gibi kupaya attığı ısırık gözlerden kaçmadı.

0 yorum: