8 Mayıs 2010 Cumartesi

Roma'da Final Zamanı



Roma'da finalin ismi bugün oynanan maçlarla belli olurken, dört gözle olur mu acaba diye beklediğim All Serbian Final gerçekleşmedi.

İlk yarı final nefis bir maça sahne oldu. Bu hafta son 1-1.5 senedir oynadığı en iyi tenisi oynayan Jelena Jankovic ilk seti kaybettiği maça ikinci setin sonunda Serena'nın üstüste yaptığı basit hatalarla geri döndü.

Final setinde 5-3 geriye düşen JJ, birde maç sayısı çevirerek seti tie break'e taşıdı. Tie break'te de 5-2 geriye düşmesine rağmen üstüste 5 puan alarak maçı bitirmeyi başardı.

Maç hakikaten izlenmeye değerdi, zaman zaman Serena'nın oldukça basit hataları maçın kalitesini düşürse de Jankovic'in baseline savunması görülmeye değerdi. Ayrıca bu sonuçla Jankovic Williams kardeşleri aynı turnuvada yenme başarısını gösteren 7. tenisçi olmayı da başardı.

Diğer yarı finalde ise gözler Ivanovic'teydi. Ancak bu hafta genel olarak toprakta iyi işler yapan solak Martinez Sanchez yine iyi bir servis performansıyla maçı 2 sette bitirmeyi bildi.

Final için tabii ki Jankovic ağır favori, bu hafta çok iyi oynuyor ve burada 2 şampiyonluğu bulunuyor. Ancak karşısında savaşıcak bir isim var. Özellikle dışa açılan solak servisleri rahatsız edici. Bu hafta onun için fark yaratan silah ise oyunundaki çeşitlilik oldu diyebilirim.

Umarım tenis kalitesi yüksek, heyecanlı bir final maçı olur..

0 yorum: