23 Mayıs 2010 Pazar

Pazar Seansı





Sezonun ikinci Grand Slam'i Fransa Açık bayanlarda son şampiyon Svetlana Kuznetsova'yla start aldı. Kuznetsova maça girmekte zorlansa da ısındıktan sonra Cirstea'ya şans tanımadı.

Erkeklerde seri başı olarak mücadele eden Tsonga, Soderling, Cilic, Youzhny, Garcia-Lopez ve Montanes maçlarını kazanırken. İlk seri başı kaybedeni Ernests Gulbis oldu.

Gulbis son dönemde oldukça formdaydı ve Roland Garros öncesi adeta parlıyordu ancak alışık olduğumuz yoğun Fransız desteği altında alabileceği bir seti Benneteau'ya kaybettikten sonra ikinci set ortalarında yaşadığı talihsiz bir pozisyon sonunda sağ baldırından bir problem yaşadı ve üçüncü setin hemen başında maçtan çekildi. Sakatlanmasa güzel hikayesi olabilecek bir maç izleyebilirdik.

Bayanlarda Venus, Rezai, Pennetta, Kirilenko ve Cibulkova seri başı olarak maçlarını kazanırken, 10 numaralı seri başı Victoria Azarenka son dönemdeki sakatlıklarınında etkisiyle Gisela Dulko önünde hiç bir varlık gösteremedi. Bunu bir sürpriz olarak görmüyorum.

22 yaşındaki İsveçli raket Johanna Larsson'da, Estoril'de şampiyonluğa ulaşan Sevastova karşısında aldığı rahat galibiyetle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Larsson henüz pek adını duyuramadı ama geçen seneden bu yana özellikle sert kortlarda çok başarılı challenger turnuvaları oynuyor. Yavaş yavaş kendini bu seviyede de gösterecektir diye umuyorum..

Günün maçı: Jo-Wilfried Tsonga'nın Daniel Brands'i 4-6 6-3 6-2 6-7(2) 7-5'lik beş set sonunda yendiği maç bana göre günün maçı olmuştur. Tsonga'nın sırtındaki problem nedeniyle biraz temkinli oynaması Alman raketi henüz maçın başında devreye sokunca güzel bir maç izleyeceğimiz belli olmuştu. Brands, uzun boyu ve güçlü fiziğiyle, gerektiği zaman oyuna soktuğu birinci servisleri ve etkili forehand'leriyle çok güzel bir mücadele ortaya koydu. Brands'de challenger'larda çok iyi maçlar çıkartan ama bir üst seviyede henüz istikrar yakalayamamış bir isim.

Günün sürprizi: Bana göre günün sürprizi Özbek Akgül Amanmuradova'ın MJ Martinez Sanchez'i iki sette geçmesi olmuştur. Martinez Sanchez'in Roma'daki müthiş şampiyonluğundan sonra burada en azından 4. tur görmesini bekliyordum ancak Amanmuradova karşısında kendi oyunundan çok uzak bir görüntü çizdi.

0 yorum: